dimarts, 11 de desembre del 2018

Documents de centre

Estimades famílies, la normativa ens indica que hem de fer públics els documents de gestió i direcció del centre, així que a continuació us expliquem en què consisteixen aquests documents. Clicant al títol accedireu als documents. 


Projecte de convivència:
El projecte de convivència ha de reflectir les accions que el centre educatiu desenvolupi per capacitar tots els alumens i la resta de la comunitat escolar per a la convivència i la gestió positiva dels conflictes. 

Els centres, en le marc del que estableix el títol I i d'acord amb llurs projectes educatius, han de formular una carta de compromís educatiu, en el qual han d'expressar els objectius necessaris per a assolir un entorn de convivència i respecte pel desenvolupament de les activitats educatives. En la formulació de la carta participen la comunitat escolar i, particularment, els professionals de l'educació i les famílies. 



PAT (Pla d'acció tutorial):
El pla d'acció tutorial és el document on es recullen totes les intervencions que els/les tutors/es i el professorat del centre hauran de realitzar respecte la tutoria.



Programació General d'Aula (PGA):
La Programació General d'Anual) és el document que concreta, a partir del Projecte Educatiu de Centre, les actuacions concretes per a cada curs, basant-se en les tres línies de millora del centre. 



Normes d'Organització i Funcionament de Centre (NOFC):

És un document de Centre que recull totes les normes que han d'aplegar el conjunt d'acords i decicions d'organització i funcionament que s'hi adopten per fer possible, en el dia a dia, el treball educatiu i de gestió que permeti assolir els objectius proposats en el Projecte Educatiu de Centre (PEC) i en la Programació de Centre (PGC).



Projecte de Direcció:

El PEC recull la identitat del centre tenint en compte les característiques socials i culturals del context escolar, n'explicita els objectius, n'orienta l'activitat i hi dóna sentit amb la finalitat que els alumnes assoleixin les competències bàsiques i el màxim aprofitament educatiu, assegurant la participació de tots els alumnes en els entorn escolars, independentment de llurs condicions i capacitats. 



Projecte Lingüístic:

El projecte lingüístic és el document que recull els aspectes relatius a l'ensenyament i a l'ús de les llengües en el centre educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir alguna cosa, endavant...