dimecres, 7 de novembre del 2012

COMENCEM A EXPLORAR EUROPA

http://www.angles365.com/imatges00/clil.gif



El passat dia 27 de setembre el Departament d'Educació va publicar la resolució dels Projectes Integrats de Llengua Estrangera (PILE). Entre les escoles seleccionades hi ha la nostra escola, fet que ens permetrà, durant els dos anys que durarà aquest projecte, facilitar que els alumnes de cicle superior estiguin més exposats a la llengua anglesa en una àrea diferent de l'anglès.
Per tal de dur-ho a terme, s'utilitzarà una metodologia anomenada AICLE (Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengua Estrangera) o CLIL (Content and Language Integrated Learning), la filosofia d'aquesta metodologia és que la llengua és una eina per facilitar l'accés al coneixement i per tant es dóna igual importància tant al contingut (en el nostre cas la geografia europea) com a la llengua anglesa en la qual l'alumne té un rol important en el seu procés d'aprenentatge.

Arran d'aquest projecte l'Agustí i l'Aida vam començar treballant conjuntament.
La mateixa setmana en la que es va publicar la resolució vam treballar el Dia Europeu de les Llengües, que va ser el dia 26 de setembre. Vam poder veure que a Europa no només es parla anglès, francès, català, castellà... Sinó que ens vam adonar-nos que hi ha almenys 39 llengües oficials ens els països que formem Europa.
Vam fer una activitat on-line en la que vam poder relacionar les llengües oficials amb els seus països corresponents.
En el transcurs de l'activitat els mestres ens varem donar compte que els alumnes de cicle superior tenien mancançes respecte al coneixement d'Europa i dels seus països i de la seva situació geogràfica, per tant vam decidir aprofundir en els diferents països europeus, donant especial importància a aquells que formen part del nostre projecte Comenius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir alguna cosa, endavant...